• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Vrijstaande dorpswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, volgens de kadastergegevens vermoedelijk daterend van 1886. Voortuintje afgesloten door ijzeren hekwerk en toegangshek. Gepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met dubbelhuisopstand op gecementeerde plint. Nagenoeg rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen

Het ijzeren hekwerk en toegangshek zijn vandaag verdwenen.