• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien). Gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel met schijnvoegen en plint met bossage. Traveeën gevat in rechthoekige travee-nissen gevormd door uitspringende lisenen. Aflijnende kroonlijst met klossen. Getoogde vensters met T-ramen op arduinen dorpels, gevat in vlakke omlijsting met sluitsteen. Centrale deur met erboven balkon met stenen balustrade. Links, poorttravee. Blinde bakstenen zijgevels.

Bron     : BOGAERT C. & LANCLUS K. 2002: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Maldegem en Sint-Laureins, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 21N, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen