Villa Albert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bel-etagewoning Villa Albert

• is aangeduid als beschermd monument Villa Albert

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Albert" (huisnaam in rolwerkcartouche met prinsenhoofdje boven de deur), statige neoclassicistische woning met bel-etage, gedateerd "Anno 1892" onder de kroonlijst. Verzorgde gecementeerde lijstgevel afgeboord door houten kroonlijst op modillons; segmentbogige muuropeningen, voorzien van omlijstingen met oren, bel-etage met Franse voegen. Bewaarde balkons met ijzeren leuningen op uitgewerkte consoles. Bewaard houtwerk.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol