Burgerhuis ontworpen door Jules Heyneman

Gemeente Blankenberge

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Bel-etageburgerwoning

is beschermd als monument Burgerhuis ontworpen door Jules Heyneman

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Bel-etageburgerwoning gebouwd in 1913 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke). Lijstgevel bekleed met geglazuurde tegels, deurvensters met bewaarde ijzeren balkonleuningen op bel-etage en eerste verdieping. Tussen deur en bovenlicht een tegeltableau met het portret van een visser, geïnspireerd op een foto van een toenmalige visser. Boven het venster van de bel-etage, opschrift "Oost West Thuis Best" in tegeltjes.

• VAN RIJSSEL A., Blankenberge in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1972, prentbriefkaarten nummer 107 (foto visser).

Auteurs: Hooft, Elise & Vanneste, Pol