Eclectisch hoekhuis

• is aangeduid als beschermd monument Eclectisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Imposant herenhuis gebouwd begin 20ste eeuw in een overdadige eclectische stijl met voornamelijk elementen uit de neorenaissance en neobarok. Bakstenen lijstgevels afgeboord met balustrades; natuursteen voor speklagen en ornamentiek, nu volledig egaal witgeschilderd. Opvallende hoektoren, als pendant van het herenhuis met hoektoren aan de J. de Troozlaan nummer 38. Variatie in muuropeningen: drielichten, tweelichten, korfbogige loggia's, rechthoekige bovenvensters, alle voorzien van rijk versierde omlijsting. Souterrain uitgewerkt in arduinen bossage.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Hooft, Elise