Villa Charlemagne

• is aangeduid als beschermd monument Villa Charlemagne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Charlemagne

Beschrijving

"Villa Charlemagne" (zie gevelsteen), beeldbepalend hoog hoekhuis uit het begin van de 20ste eeuw. Bakstenen lijstgevels uitgewerkt met puntgevels op de hoektraveeën. Kenmerkende inwerking van motieven in het metselwerk, geïnspireerd op de traditionele metselaarstekens; gebruik van arduin voor de plint. Getoogde en rondbogige muuropeningen met uitgewerkte druiplijsten. Deels bewaard houtwerk.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Hooft, Elise, Vanneste, Pol