Gemeente Blankenberge
Deelgemeente Blankenberge

• Adrescontrole Blankenberge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Blankenberge (geografische inventarisatie: 31-10-2001 - 31-12-2003).

is beschermd als monument Burgerhuis

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Burgerhuis in het "Westkwartier" van Blankenberge, in kern vermoedelijk eind 19de-eeuws. Breedhuis van twee bouwlagen onder mansardedak (houten dakkapellen onder zadeldak). De voorgevel is in het begin van de 20ste eeuw bekleed met een tegelparement met geometrische art-nouveaumotieven (firma Helman, Brussel). Suggestie van spiegels, lisenen, friezen en boogvelden in een in se vlakke gevel. Gesigneerde tegel links van de deur: "RevÊtements de la maison Helman Ceramiques d'Art Bruxelles - Emile Cattoor Entrepreneur". Gevelbreed balkon op vier zichtbare ijzeren kwartronde consoles; balkonleuning vernieuwd. Bewaard houtwerk cf. onder meer kroonlijst op klossen, dakkapellen en rolluikkasten

• Vriendenkring Gidsen Blankenberge, Art-nouveauwandeling door Blankenberge. Architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen, Blankenberge, mei 2001, sine pagina (bijlage).

Auteurs: Hooft, Elise & Vanneste, Pol