Beeldbepalend hoekcomplex

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Langestraat. Beeldbepalend hoekcomplex met appartementen en een handelsgelijkvloers gebouwd circa 1900; pendant van nummers 7-11, zij het in een andere stijl. Pand van één + één + twee traveeën en drie en een halve bouwlaag onder schilddak, voorzien van neoclassicistische cementering, inkompartij in de hoektravee geaccentueerd door arduinen omlijsting, over de volledige gevel doorlopend balkon met ijzeren leuning boven de tussenverdieping en gietijzeren borstweringen aan de bovenvensters.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise