Samenstel van burgerhuizen

Gemeente Blankenberge

is beschermd als monument Samenstel van burgerhuizen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Samenstel van drie bel-etagewoningen

Typologieburgerhuizen
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Samenstel van bel-etageburgerwoningen uit het begin van de 20ste eeuw vermoedelijk naar ontwerp van stadsarchitect Felix Cosman, nummer 32 met bewaarde open loggia. Kelderverdieping + drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat), (uitkragende) dakvensters in tuitgevels. Art-nouveaugetint parement van wit en groen geglazuurde faiencetegels, tegelfriezen met florale motieven. De betegeling van de loggia van nummer 32 is gaaf bewaard: tegels van Boch Frères (La Louvière), onder meer friezen met steltlopers en bloementrossen. Bewaarde ijzeren balkonleuningen.

• Vriendenkring Gidsen Blankenberge, Art Nouveau wandeling door Blankenberge. Architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen, Blankenberge, mei 2001, sine pagina.

Auteurs: Hooft, Elise & Vanneste, Pol