Handelspand

Gemeente Blankenberge

is beschermd als monument Handelspand

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Handelspand

Typologiewinkels
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Handelspand (voorheen onder meer verfproductenwinkel) uit het begin van de 20ste eeuw binnen het oude dambordpatroon van Blankenberge. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Eenvoudige lijstgevel met parement van faiencetegels. Dit wordt verlevendigd door oranje-bruine sierbaksteen voor banden en vensteromlijstingen, en twee doorlopende tegelfriezen met papavermotief van "Manufacture de Céramiques Décoratives" (Hasselt). Bewaard witbeschilderd houtwerk: een sobere houten winkelpui waarboven bord voor opschrift en deurvensters met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

• Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge, Art-nouveauwandeling door Blankenberge. Architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen, Blankenberge, mei 2001, s.p.

Auteurs: Hooft, Elise & Vanneste, Pol