Hoekhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hotels

Beschrijving

Beeldbepalende hoekpanden van vier bouwlagen. Laatste kwart van de 19de eeuw, mogelijk oorspronkelijk hotelfunctie. Neoclassicistische inslag bewaard bij nummer 2 zie bepleistering met banden en vernieuwde balkons op sierlijk uitgewerkte consoles; afgeschuinde hoek. Smalle traptraveeƫn gemarkeerd door niveau en rondboogvensters.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol
Datum  :

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke ensemble (nummer 2-6) is enkel het hoekhuis (nummer 2) aan de Langestraat bewaard. Nummer 4 werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw, en bij nummer 6 was de gevel al aangepast op het moment van inventarisatie.

• Informatie verkregen van de gemeente (12 september 2013).