Burgerhuis Lisette

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Lisette

Beschrijving

Marie-Josélaan nummer 17. Zogenaamd "Lisette". Burgerhuis van 1929 naar ontwerp van architect R. D' Helft (Blankenberge). Vier bouwlagen onder plat dak, parement van witte sierbaksteen verlevendigd door grijze banden, gebruik van witsteen voor fakkelvormige sierelementen. Oplopende overhoekse erkers gemarkeerd in de borstwering.

• Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, nummer 56/ 1929.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol