erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe

bouwkundig element
ID
44988
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44988

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bel-etagewoning van 1893, mogelijk naar ontwerp van Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Nu hotel/ restaurant "Ecu de la France". Rode baksteenbouw; gebruik van natuursteen voor de sierelementen en banden; gebruik van arduin voor het souterrain. Inslag van de neo-Brugse stijl zie de vensters gevat in een Brugse travee en de tuitgevel met getrapt topstuk. De centrale erker werd verwijderd. Inscripties in banderollen in de boogvelden: "Anno"/ "1893" , "Dit Huys de Goëlette genaemd werd gebouwd in de lente toen geen regen hoegenaemd viel op werkliens tente". De loggia werd dichtgemaakt met een pui uit de jaren 1950.

  • Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, nummer 17/ 1893.

Bron: HOOFT E. & VANNESTE P. met medewerking van DE LEEUW S. & MISSIAEN H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44988 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.