erfgoedobject

Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe

bouwkundig element
ID
44994
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44994

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bel-etageburgerhuis van 1912, naar ontwerp van architect-aannemer Anselm Vernieuwe (Blankenberge). Lijstgevel met parement van witte sierbaksteen, verlevendigd met grijze steen voor de strekken. De begane grond/ het souterrain is gecementeerd en grijs beschilderd; de korfbogige loggia van de bel-etage is gevat in een arduinen omlijsting met pilasters en florale motieven. Art-nouveau-inslag zie het parement en de rondboogornamentiek van de bovenste verdieping en het dakvenster. Deels bewaard houtwerk met symmetrische roedeverdeling in de bovenlichten.

  • Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge, Art Nouveau wandeling door Blankenberge. Architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen (brochure), mei 2001, s.p.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Burgerhuis ontworpen door Anselm Vernieuwe [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/44994 (Geraadpleegd op )