Burgerhuizen Claribella en Jagersrust

Beschrijving

Drie identieke bel-etagewoningen gebouwd in 1912 (gedateerd in tegeltableau). Smalle lijstgevels bekleed met geglazuurde tegels, boven de deur een tableau met huisnaam, afbeelding en bouwdatum: respectievelijk "Edelweiss", "Claribella" en "Jagersrust". Tegels gesigneerd "Deloof-Cuelenaere. Ceramiques hasselt Bruges Bassin".

• Vriendenkring Gidsen Blankenberge, Art Nouveau-wandeling door Blankenberge. Architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen, Blankenberge, mei 2001, s.p.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise

Aanvullende informatie

In de gevel van Woning Jagersrust (nummer 92) werd een garagepoort ingebracht; de muuropening van de bel-etage werd daardoor aangepast en de geglazuurde geveltegels werden op het gelijkvloers verwijderd en vervangen door een cementering.

• Informatie verkregen van de stad Blankenberge (26 september 2022).
Auteurs: Jacobs, Els

De gevel van Woning Edelweiss, nummer 86, werd in 2017 volledig vernieuwd en de muuropeningen werden gewijzigd. Het oorspronkelijke tegeltableau met vermelding van de huisnaam ging hierbij verloren.

• Informatie verkregen van Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge (augustus 2020).