Burgerhuizen Claribella en Jagersrust

Beschrijving

Drie identieke bel-etagewoningen gebouwd in 1912 (gedateerd in tegeltableau). Smalle lijstgevels bekleed met geglazuurde tegels, boven de deur een tableau met huisnaam, afbeelding en bouwdatum: respectievelijk "Edelweiss", "Claribella" en "Jagersrust". Tegels gesigneerd "Deloof-Cuelenaere. Ceramiques hasselt Bruges Bassin".

• Vriendenkring Gidsen Blankenberge, Art Nouveau-wandeling door Blankenberge. Architectuur, wandtegels, smeedwerk en glasramen, Blankenberge, mei 2001, s.p.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol
Datum  :

Aanvullende informatie

De gevel van Woning Edelweiss, nummer 86, werd in 2017 volledig vernieuwd en de muuropeningen werden gewijzigd. Het oorspronkelijke tegeltableau met vermelding van de huisnaam ging hierbij verloren.

• Informatie verkregen van Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge (augustus 2020).