Traditioneel breedhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.

Lijstgevel in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige bovenvensters, vroegere kruiskozijnen met ontlastingsboog en zandstenen negblokken, deels met sponning, deels met kwarthol profiel duidend op de vroegere aanwezigheid van een luik onder de tussendorpel. Steigergaten onder de vernieuwde kroonlijst. De vroegere klimmende dakkapel is verwijderd, de begane grond volledig verbouwd.