Bel-etageburgerhuis Villa Jeanne

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Jeanne", bel-etageburgerhuis gebouwd in 1905 naar ontwerp van Felix Cosman (Blankenberge). Gele bakstenen lijstgevel met houten kroonlijst op modillons, centrale travee geaccentueerd door dakvenster en deurvenster met gietijzeren balkon en tegelveldje op verdieping. Deur met in arduin uitgewerkte neoclassicistische bekroning. Nummer 241, zogenaamd "Villa Nelly-Guillemine", gedateerd "1910", bel-etageburgerwoning met gelijkaardig opgebouwd gevel, gecementeerd, met betegelde loggia op bel-etage. Nummer 327 van 1907 naar ontwerp van Jules Heyneman (Uitkerke), bel-etageburgerwoning met lijstgevel, gele baksteen met witte en rode banden, ijzeren balkonleuningen en borstwering.

• Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen Uitkerke, zonder nummer/ 1905, zonder nummer/ 1907.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise