Burgerhuizen Villa Ypriana, Villa Leon-Josephine en Villa Marcelle-Juliette

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Ypriana", "Villa Leon-Josephine" en "Villa Marcelle-Juliette", samenstel van drie eclectische burgerhuizen van begin 20ste eeuw, nummer 265 gedateerd "1905", nummer 263 gebouwd in 1904 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke), nummer 261 van 1911 naar ontwerp van zelfde architect. Bel-etagewoningen waarvan de lijstgevels uitgewerkt in kleurrijke baksteen, nummer 263, geglazuurde baksteen. Brede venstertraveeën geaccentueerd topgevels voorzien van houten imitatiewindveren, ijzeren balkons, erkers.

• Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen Uitkerke, zonder nummer/1904, zonder nummer 1911.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise