Beeldbepalende aan de straat gelegen, historische hoeve zogenaamd "Blauwe Duivekeet" , in de nabijheid van de Scharebrug over het kanaal van Blankenberge. Als site met losse bestanddelen alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). De benaming "Duivekeet" verwijst naar een hoeve die in het Ancien Régime een duiventoren mocht houden.
Losse lage bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Ten zuiden van het erf, in kern 18de-eeuws, witgekalkt boerenhuis met opkamertraveeën en geïncorporeerde (paarden)stalling (links), (nok parallel aan de straat). Oorspronkelijk getoogde en rechthoekige muuropeningen, grotendeels gewijzigd.
Ten noorden, aan de straat palende dwarsschuur - vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw - met geïncorporeerde stalling (nok parallel aan de straat). Korfbogige, getoogde en rondbogige muuropeningen; radvormig uilengat. Ten westen, stalling (nok loodrecht op straat) uit dezelfde periode en met dezelfde karakteristieken.
Anonymus, Het landelijke Blankenberge. De Blauwe Duivenkeet, Info Blankenberge, nummer 76, jaargang 8, 1979.
Bron: HOOFT E. & VANNESTE P. met medewerking van DE LEEUW S. & MISSIAEN H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)