Maantje's Kapelletje

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Maantje's Kapelletje

Beschrijving

Scharebrugstraat zonder nummer. Zogenaamd "Maantje's kapelletje", toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, bij hoeve "De Sloepe". Geelbakstenen gebouwtje onder pannen zadeldak, van 1933 cf. jaarsteen. Markerend voorgeveltje met drielobbig uitgewerkt aandak, korfboogpoortje. Verzorgd interieur met cementtegelvloer.

• VERVAECKE R. PRIEM J., Uytkerke toen, sine dato, 1992, pagina 40.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Hooft, Elise