erfgoedobject

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

bouwkundig element
ID: 45093   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45093

Juridische gevolgen

Beschrijving

Bel-etageburgerhuis in neo-Vlaamse renaissancestijl gedateerd "1893" in het dakvenster, uitgevoerd door aannemer Joseph Maes. Bakstenen parement, gebruik van arduin voor de uitwerking van het souterrain en de bel-etage, en voor sierelementen. Bewaarde open loggia met buikvormige ijzeren balkonleuningen en houten lambrisering. De eerste verdieping wordt gemarkeerd door een balkon met ijzeren leuning en een vernieuwde erker. De lijstgevel wordt afgeboord door een houten kroonlijst waarboven mooi uitgewerkte dakkapellen in het mansardedak.

  • Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, zonder nummer/1893.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Hooft, Elise, Vanneste, Pol
Datum  : 2003


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45093 (Geraadpleegd op 30-11-2020)