Pension Lucullus

• is aangeduid als beschermd monument Pension Lucullus

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pension Lucullus

Beschrijving

Zogenaamd "Pension Lucullus", vermoedelijk gebouwd in de jaren 1890. De oorspronkelijke dakstructuur met puntgevel met uitgewerkte windborden, werd in het begin van de 20ste eeuw vervangen door een bijkomende halve verdieping. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen, gevat in een uitgewerkte houten omlijsting.

Bron     : Hooft E. & Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. & Missiaen H. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Blankenberge, Deelgemeente Uitkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL2, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Vanneste, Pol, Hooft, Elise