erfgoedobject

Café In de brugge

bouwkundig element
ID: 45137   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45137

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Jagershof
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Voorheen café "In de brugge" of "Au Pont", gelegen aan de brug over de Munkbosbeek, reeds aldus bekend in het tweede kwart van de 19de eeuw, nu zogenaamd "'t Jagershof". Momenteel geel geschilderd gebouwencomplex met rood-witte luiken, de kasteelkleuren van graaf d'Ursel.

In 1907 bijgebouwd huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), voorheen tussen zijtrapgevels. Sierankers en aan straatgevel jaartalankers met 1907. Getoogde vensters, op de begane grond beluikt. Haaks op hoofdgebouw, ouder huis van één bouwlaag onder zadeldak (pannen) met bepleisterde gevel met rechthoekige muuropeningen.

Aan de straat gelegen dienstgebouw van vier traveeën met stallen, blind aan de straatzijde, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2000


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Café In de brugge [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45137 (Geraadpleegd op 22-09-2020)