erfgoedobject

Gemeenteschool voor jongens met onderwijzerswoning

bouwkundig element
ID
45183
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45183
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool voor jongens met huis van de hoofdonderwijzer, volgens kadasterarchief daterend van circa 1856, als dusdanig in gebruik tot 1973, van 1964 tot de fusie van 1970 ook in gebruik als gemeentehuis. Renovatiewerken aan de gang. Gelegen buiten de eigenlijke dorpskern. Gemeenteschooltje van slechts twee traveeën breed en één bouwlaag hoog met aanpalend huis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (leien). Gecementeerde en thans geelgeschilderde gevels met imitatiehoek- en negblokken.

  • Munkzwalm, Gemeentearchief Munkzwalm 1971-1977, 57. 506.361, 57. 506.12.

Bron: BOGAERT C., DUCHÊNE H., LANCLUS K. & VERBEECK M. 2000: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15n4, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gemeenteschool voor jongens met onderwijzerswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45183 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.