Crekelstratehoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Crekelstratehoeve

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Krekelstraat. Semigesloten hoeve, volgens kadasterarchief verbouwd circa 1876 en circa 1930 en recent in 1999. Volgens Poppkaart oorspronkelijk een langgestrekte hoeve op de plaats van het huidige woonhuis. Erf toegankelijk ten westen aan de straatkant via ijzeren hek geflankeerd door linden.

Ten noorden, eenvoudig bakstenen boerenhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Rechthoekige vensters met ijzeren latei.

Voorts aan drie zijden omgeven door eenvoudige bakstenen bedrijfsgebouwen, recent samen met woonhuis grotendeels aangepast.

Auteurs: Lanclus, Kathleen