Hoeve 't Jachthof

Beschrijving

Genaamd 't Jachthof, naar verluidt daterend van 1640. Hoeve van het semi-gesloten type met heden geasfalteerde binnenplaats.

Ten noordwesten, aan de straat gelegen boerenwoning van acht traveeën onder zadeldak (pannen), op rechter zijgevel voorheen door middel van muurankers gedateerd 175?. Verankerde en geschilderde straatgevel op gecementeerde en gepikte plint en afgelijnd door getrapte baksteenfries. Twee keldergaten met ijzeren decoratieve tralie. Beluikt kruiskozijn en bolkozijnen. Korfboogdeurtje in uitspringende omlijsting van rode en grijze bakstenen met gebogen waterlijstje, en gelijkaardig omlijste oculus als bovenlicht. Zichtbare balkuiteinden in gevel. Linker zijgevel afgewerkt met aandak en vlechtingen, rechter zijgevel vernieuwd.

Naar het zuidoosten gerichte gewitte erfgevel op gepikte plint onder geprofileerde daklijst. Sterk aangepast met onder andere vernieuwde rechthoekige vensters gevat in een gepleisterde vlakke omlijsting. Getoogde deur in omlijsting van rode en gesinterde baksteen met neuten en imposten en gebogen waterlijstje. Bovenlicht met ijzeren roedeverdeling in gepleisterde omlijsting en met bekronend waterlijstje.

Ten zuidwesten, overhoekse poortvleugel met rechthoekige inrijpoort naar binnenplaats. Ten zuiden, voormalig wagenhuis van vier traveeën onder zadeldak (pannen). Gecementeerde gevels met uitstekende moerbalkkoppen. Oostelijke zijpuntgevel afgewerkt met vlechtingen.

Ten zuidoosten, witgeschilderde bakstenen paardenstallen onder zadeldak (pannen), grotendeels vernieuwd.

Ten noordoosten, voormalige dwarsschuur van drie traveeën onder zadeldak (pannen). Houten ankers.

Auteurs: Lanclus, Kathleen