• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve met oude kern, later ook café, gelegen tegenover het station. Woonhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), vermoedelijk uit het derde kwart van de 19de eeuw. Witgeschilderde bakstenen lijstgevel.

Eerste twee traveeën waren voorheen een apart woongedeelte met rechthoekige deur in grijs geschilderde omlijsting en een rechthoekig venster. Voorts getoogde benedenvensters met arduinen dorpel en persiennes. Rechthoekige bovenvensters in geriemde grijsgeschilderde omlijsting en doorgetrokken dorpels. Rechthoekige deur op trapje in omlijsting van gesinterde bakstenen met oren en tandlijstje.

Auteurs: Lanclus, Kathleen