Dorpswoning en smidse

Beschrijving

Woonhuis en voormalige smidse uit het derde kwart van de 19de eeuw gelegen aan de Stampkotbeek. Aan de straat, huis van vier traveeën onder zadeldak (kunstleien). Witgeschilderde bakstenen gevel met dubbelhuisopstand. Rechthoekige deur met bovenlicht met ijzeren tracering gevat in omlijsting van grijsgeschilderde baksteen. Aan weerszij twee beluikte rechthoekige vensters met bewaard houtwerk.

Links van woonhuis, voormalige smidse met witgeschilderde gevel op grijsgeschilderde plint onder zadeldak (pannen), gebouwd circa 1871 door paardensmid K. De Meyer. Twee getoogde vensters voorzien van ijzeren roedeverdeling, verbouwde inrit, en houten winkelraam. Gevel voorzien van drie ijzeren ringen voor leidsels van paarden.

Auteurs: Lanclus, Kathleen