erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
45229
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45229

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Burgerhuis met voortuintje afgesloten door haag en geel bakstenen muurtje en ijzeren voetgangershek in art-decostijl. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Bepleisterde en verankerde lijstgevel op arduinen plint met schijnvoegen op de begane grond, puilijst en arduinen cordonlijst. Getoogde deur met bovenlicht voorzien van ijzeren initialen D.C.S. (De Coninck-Snoeck). Getoogde vensters, op de bovenverdieping gevat in geriemde omlijsting met sluitsteen verfraaid met hoofdje. Eenvoudig hoofdgestel met gootlijst op klossen. Aan weerszij lagere aanbouwsels.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2000


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45229 (Geraadpleegd op 13-05-2021)