Gemeenteschool

Gemeente Zwalm

• Inventarisatie Zwalm (geografische inventarisatie: 01-06-1999 - 31-05-2000).

is beschermd als monument Gemeenteschool

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gemeenteschool

Typologielagere scholen

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool. Huidig schoolgebouw daterend van circa 1925, ter vervanging van de school van circa 1871. Aanpalend schoolhuis gesloopt. Decoratieve bakstenen schoolarchitectuur met aan de straat gelegen klaslokalen. Gevelwand geritmeerd door zes gelijke travee-nissen met lisenen en tandlijsten en links geaccentueerde travee met puntgevel. Grote rechthoekige ramen met roedeverdeling. Witgeschilderde sierankers op lisenen. Witgeschilderde daklijst en sierlijke luifel van geveltop rustend op uitgesneden consoles.

Auteurs: Lanclus, Kathleen