erfgoedobject

Textielwinkel en herberg Sint-Elooi

bouwkundig element
ID
45241
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45241

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voorheen textielwinkel en herberg, nu bankgebouw, gelegen naast voormalige smidse (nummer 26) en aan de hoek van een pleintje dat de toegang vormt tot kerk en kerkhof.

Gecementeerd huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), op de deuromlijsting in de zijgevel gedateerd 1881. Voorgevel op arduinen plint en afgelijnd met gepleisterde neg- en hoekblokken. Getoogde vensters in gepleisterde arduinen omlijsting met arduinen dorpel. Voordeur in derde travee gedicht. Vroegere cafédeur in zijgevel in arduinen omlijsting met op de bovendorpel het opschrift F. De Wolf-Piens en het jaartal 1881 op de sluitsteen. Sierlijk anker in de geveltop.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  : 2000


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Textielwinkel en herberg Sint-Elooi [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45241 (Geraadpleegd op 17-05-2021)