Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Voormalig boerenarbeidershuis, in het vierde kwart van de 19de eeuw volgens kadaster het woonhuis van "kloefmaker" J.-B. Vande Sande. Met beukenhaag omhaagd voorerf toegankelijk via vernieuwd ijzeren hek. Bakstenen huis op gepikte plint met aan weerszij stallen en werkplaats onder doorlopende zadeldak (pannen), kern uit eind 18de eeuw of begin 19de eeuw. Rechthoekige deur in geschilderde bakstenen omlijsting op neuten. Rechthoekige vensters met vernieuwd houtwerk en luiken. Kleinere vensters in de achtergevel en sporen van talrijke verbouwingen. Ervoor steekpomp.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen