Hoeve

Beschrijving

Tegenover de kerk gelegen hoeve met in 1993 gerenoveerd boerenwoning van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw.

Verankerde bakstenen lijstgevel onder tandlijst. Rechthoekige deur met bovenlicht in gesinterde bakstenen omlijsting met oren, rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels, oorspronkelijk op de begane grond beluikt. Erachter gelegen bakstenen 19de-eeuwse dienstgebouwen onder pannendaken in L-vormige opstelling aansluitend bij het woonhuis.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen