Gesloten hoeve

Gemeente Zwalm
Locatie Borstekouterstraat 57, Zwalm (Oost-Vlaanderen)

• Adrescontrole Zwalm (adrescontroles: 05-05-2008 - 05-05-2008).
  • Inventarisatie Zwalm (geografische inventarisatie: 01-06-1999 - 31-05-2000).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Roborst met kasteeldomein

Beschrijving

Voormalige, naast het kerkhof gelegen gesloten hoeve. Eenvoudig woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), volgens jaartalankers op rechter zijgevel daterend van 1884; ter vervanging van een oudere hoeve. Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint met rechthoekige vensters, op de begane grond met persiennes. Centrale rechthoekige deur in arduinen omlijsting. Links zijaanbouwsel onder lessenaarsdak met doorrit naar erf.

Op deels gekasseid erf, bakstenen stallen en houten schuur onder afgewolfd pannendak, vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen