Pastorie van de Sint-Denijsparochie met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie gelegen in ommuurde tuin met in de hoek ijzeren toegangshek tussen gecementeerde bakstenen pijlers met bolbekroning. Herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen) met dakkapelletje, oorspronkelijk van 1822, toevoeging van bovenverdieping en aanpassing interieur in 1903 onder leiding van architect E. Cobbaert.

Gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen onder kroonlijst met tandlijst en klossen. Licht getoogde vensters. Centrale deur met bovenlicht. Gelijkaardige witgeschilderde achtergevel. Zijaanbouwsels onder lessenaarsdak.

• Munkzwalm, Gemeentearchief Roborst, 1.857.
  • Rijksarchief Gent, Provinciaal Archief, Hollandse periode, nummer 0519/7.