Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis op de hoek van Sint-Jansvliet en Zand, van drie bij twee traveeën en drie bouwlagen onder een steil zadeldak (nok loodrecht op de Sint-Jansvliet, pannen), uit de 17de eeuw.

Gedecapeerde tuitgevel met schouderstukken oorspronkelijk in bak- en zandsteenbouw maar ingrijpend vernieuwd, met behouden hoekketting en smeedijzeren muurankers. Aangepaste rechthoekige vensters met hardstenen lekdrempel, deels dichtgemetseld. In de top: rechthoekige zoldervenster en balkgat. Eveneens sterk aangepaste zijgevel. Overeenkomst met de huizen nummers 6-8 aan de overkant van de Sint-Jansvliet.

Auteurs :  Goossens, Miek, Plomteux, Greet

Aanvullende informatie

Dit gebouw draagt volgens de inventaris van J.B. Van Belle het steenhouwersmerk van Delalieux Jean (Feluy).
Auteurs : De Boeck, Wouter