Cafés De Valk en Gemeentehuis

Beschrijving

Voormalige cafés genaamd De Patrijs en Gemeentehuis, nu zogenaamd De Valk en Gemeentehuis. Bakstenen huizen van twee bouwlagen onder zadeldak (rode pannen), naar verluidt heropgebouwd na brand in 1933.

Nummer 2: hoekhuis met cafédeur in afgekante hoektravee.

Nummer 4: voormalig gemeentehuis en rechts ervan winkel en magazijn. Eenvoudige bakstenen lijstgevel onder aflijnende muizentand van acht traveeën en twee bouwlagen met zadeldak (pannen). Segmentboogvormige vensters op arduinen dorpels en drie deuren op trapje, respectievelijk van winkel, café en woonhuis. Uiterst links rechthoekige poort.

Auteurs: Lanclus, Kathleen