Molenhoekhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenhoekhoeve

Beschrijving

Voormalige molenaarswoning bij de ernaast gelegen Koutermolen; gebouwd circa 1800 of in het eerste kwart van de 19de eeuw en aangepast in 1937. Groot woonhuis met aansluitende bedrijfsgebouwen rondom een rechthoekig binnenerf.

Ten noorden, ruim woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), vermoedelijk oude kern van één bouwlaag met in 1937 toegevoegde bovenbouw en gecementeerde gevels met schijnvoegen. Segmentboogvormige muuropeningen met vernieuwd houtwerk in opvallend uitgewerkte witgeschilderde cementomlijstingen, op bovenverdieping twee blinde vensters. Linker zijgevel, uitziend op straat enkel met bovenvensters.

Ten oosten, gewit bedrijfsgebouw onder zadeldak met rechthoekige inrijpoort; aansluitende stallen parallel aan het huis uit de tweede helft van de 19de eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen