Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Linden, omgeven door linden

Beschrijving

Vijflindenkapel of kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Linden, omringd door vijf linden en gelegen op het hoogste punt (90 meter) van de gemeente met panoramisch gezicht op het omgevende open kouterlandschap.

Trap en kasseipad naar kapel. Vermoedelijk 18de-eeuwse kapel, doch reeds oudere vermelding. Rechthoekig witgeschilderd bakstenen gebouwtje onder zadeldak (pannen) met smeedijzeren kruisje. Puntgevel afgewerkt met vlechtingen, voorzien van licht getoogde vernieuwde deur.

Sober interieur met gemetst altaar; beeld verdwenen.

• DHANENS E. 1971: Kanton Sint-Maria-Horebeke, Tekst, Inventaris van het Kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen, VII, Gent, 230.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen