erfgoedobject

Café In de Ronden Trap

bouwkundig element
ID
45306
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45306

Juridische gevolgen

Beschrijving

Woonhuis, naar verluidt voorheen ook café In den ronden trap, naar verluidt zogenaamd naar de halfronde deurstoep, nu in dienstgebouw op achtererf, café stopgezet in 1952 en uitbouw van hoeve met U-vormige opstelling.

Aan de straat gelegen woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), in kern één bouwlaag hoog, zie bouwnaad met sporen van vlechtingen in rechter zijgevel, naar verluidt toevoeging van bovenverdieping circa 1925. Lijstgevel met dubbelhuisopstand, in 1937 voorzien van een vernieuwd parement van gele baksteen. Getoogde vensters met vernieuwd houtwerk in geriemde omlijsting, op de bovenverdieping met sluitsteen. Getoogde deur in hardstenen omlijsting met kroonlijstje. Beraapte achtergevel.


Bron     : Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeenten: Brakel, Horebeke, Kruishoutem, Lierde, Zingem en Zwalm, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 15N4, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Café In de Ronden Trap [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45306 (Geraadpleegd op )