Sint-Blasiuskapel met linden

bouwkundig / landschappelijk element

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Blasiuskapel met linden

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Blasiuskapel

Kapel, gelegen in de straatbocht en beschaduwd door vier linden.

Kapel

Gecementeerde en witgeschilderde bakstenen kapel onder zadeldakje (pannen) met smeedijzeren kruis. Houten rondboogdeur met bovenlicht. In geveltop, sierlijk anker met jaartal 1776 en initialen TVDB.

Op altaar polychroom plaasteren beeld van Heilige Jozef met Kind ter vervanging van het Sint-Blasiusbeeld, heden in de parochiekerk.

Kapelbomen

Bij de Sint-Blasiuskapel zijn volgens aloude gewoonte linden aangeplant. Hiervan resteren vier gekandelaarde bomen, de vijfde is verdwenen en stond naar verluidt achter de kapel. De kapelbomen vormen samen een mooi ontwikkelde, beeldbepalende bomengroep.

• VAN DER LINDEN G. 2005: Terreinbezoek en opmeting linden bij Sint-Blasiuskapel (terreinbezoek op 31 maart 2005).

Auteurs: Lanclus, Kathleen; Van der Linden, Geert