Frans Couter Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Frans Couter Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve van het semi-gesloten type met een U-vormige opstelling, grotendeels heropgebouwd in 1849. Belangrijk volume in de straat met een opvallende inplanting en omhaagde boomgaard ten noorden.

Ten noordwesten, boerenwoning van anderhalve bouwlaag onder afgewolfd zadeldak met pannen. Vroeger roze geschilderd. Rechthoekige vensters. Bakstenen erfgevel met halfronde vensters op de bovenverdieping.

Interieur. Grotendeels verbouwd met behoud van een oude schouw met achterwand en wangen van gesinterde baksteen en een geprofileerde houten schouwlijst.

Ten westen, verbouwd voormalig bakhuis.

• Hoeveroute Zwalm, Fiets- of Autoroute door de Zwalmvallei.