Gemeenteschool en schoolhuis

Beschrijving

Voormalige gemeenteschool en schoolhuis gelegen tegenover de kapel, nu particulier woonhuis. Volgens gedenksteen op schoolhuis gebouwd in 1869 onder leiding van bouwmeester E. de Perre. Gesloten in 1975. Links naast klaslokalen, ijzeren hek aan gecementeerde pijlers.

Sober bakstenen schoolgebouwtje van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien). Getoogde vensters met kleine ijzeren roedeverdeling. Aflijnende overhoekse tandlijst.

Aanpalend onderkelderd schoolhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Dubbelhuis met getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk en versierd met gebogen waterlijstjes. Links naast deur arduinen gedenksteen. Gecementeerde achtergevels.

Auteurs: Lanclus, Kathleen