Herberg Zwalmhoeve en slagerij

Beschrijving

Dorpswoning van vijf traveeën en twee bouwlagen met zadeldak (leien), opgericht door onderwijzer F. Missiaen circa 1830 en in gebruik als woning, school (tot de oprichting van de nieuwe gemeenteschool in 1869), herberg en hoeve. Circa 1920 herberg-slagerij.

Gecementeerde en witgeschilderde voorgevel met schijnvoegen. Verhoogde begane grond. Licht getoogde vensters met vernieuwd houtwerk van T-ramen. Café- en winkeldeur met steektrapje met ijzeren leuningen. IJzeren ringen voor het vastleggen van leidsels van paarden. Witgeschilderde achtergevel.

• DE SCHYNCKEL Y. 1994: Sint-Denijs-Boekel, Zwalm, sine loco, 130-131.

Auteurs: Lanclus, Kathleen