Eclectisch herenhuis

Gemeente Oudenburg
Locatie Hoogstraat 28, Oudenburg (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Oudenburg (adrescontroles: 22-02-2008 - 22-02-2008).
  • Inventarisatie Oudenburg (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Hoogstraat nr. 28. Notariswoning n.o.v. C. Pil van ca. 1900. Het eclectisch herenhuis met neo-Vlaamse renaissancekenmerken domineert het straatbeeld: het volume is veel statiger en omvangrijker dan de andere bebouwing in de straat. Bakstenen gevel met bewaard schrijnwerk. Deels oorspronkelijk interieur: neo-Vlaamse renaissance-eetkamer met o.a. glas-in-lood gesigneerd door "De Coene Frères - Courtrai"; neoclassicistische aankleding van de inkom- en traphal.

Bron: Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Callaert, Gonda & Hooft, Elise