Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Marktstraat nr. 38. Eclectisch burgerhuis n.o.v. C. Pil (Oostende) van 1893-1894, gebouwd in opdracht van Edward Strubbe (initialen in windwijzer). Veelkleurig siermetselwerk en verzorgd schrijnwerk o.m. dakkapelletjes, dakgoot, poort en vensters. Op gelijkvloerse verdieping zijn de originele plafonds met stucwerk en binnendeuren bewaard.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Callaert, Gonda, Hooft, Elise