Pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie

Beschrijving

Dorpsstraat nr. 61. Pastorie van begin 20ste eeuw, verbouwing van een gebouw van de eerste helft van de 19de eeuw, gelegen aan het pleintje naast de kerk. Witgeschilderd breedhuis van twee opkamertraveeën en vijf traveeën, met voortuintje. Vroeger onbeschilderde baksteen.

Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs : Callaert, Gonda, Hooft, Elise