Neogotisch klooster

Gemeente Oudenburg
Locatie Brugsesteenweg 91, Oudenburg (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Oudenburg (adrescontroles: 22-02-2008 - 22-02-2008).
  • Inventarisatie Oudenburg (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Neogotisch klooster

Beschrijving

Brugsesteenweg nr. 91. Voormalig klooster van de Zusters St.-Vincentius à Paulo, thans de Vrije Basisschool van Roksem, opgetrokken in 1899 in neogotische stijl. Dieperliggend verankerd bakstenen hoofdvolume haaks op de straat met trapgevel, afgezoomd met laag bakstenen muurtje. Uitgebreid in jaren 1970 o.m. met café aan westzijde en een bijgebouw aan de noordzijde -later fungerend als parochiecentrum.

Bron: Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Callaert, Gonda & Hooft, Elise