erfgoedobject

Archeologische site

bouwkundig element
ID
45673
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45673

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Archeologische site
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Oude Bruggeweg z.nr. Archeologische site op de plaats van de verdwenen St.-Michielskerk, gekenmerkt door een kunstmatige verheffing in het landschap of "kerkheuvel", in de loop der eeuwen opgehoogd door o.m. de puinlaag van de vroegere gebouwen en de vele bijzettingen op het toenmalige kerkhof. In 1997 gerealiseerd door de stad Oudenburg i.s.m. het I.A.P. (Instituut voor Archeologisch Patrimonium). Reconstructie van grondplan en opstand van de verdwenen Romaanse St.-Michielskerk uit de 11de eeuw, uitgewerkt naar de plannen van de Nationale Dienst voor Opgravingen, gemaakt in 1956 na de opgravingen o.l.v. Prof. Dr. J. Mertens i.s.m. L. Devliegher.


Bron     : Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Callaert, Gonda, Hooft, Elise


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Archeologische site [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/45673 (Geraadpleegd op 16-05-2021)