Sint-Michielskerk

Gemeente Oudenburg
Locatie Pastoriestraat zonder nummer, Oudenburg (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Oudenburg (adrescontroles: 22-02-2008 - 22-02-2008).
  • Inventarisatie Oudenburg (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Sint-Michielskerk

Beschrijving

Als feestzaal gebouwde Sint-Michielskerk van 1963-1964 naar ontwerp van architect C. Vastesaeger (Assebroek), geïnspireerd op de Sint-Augustinuskerk te Bellegem van dezelfde architect. Functionele oost-west georiënteerde zaalkerk onder plat dak uitgevoerd in baksteen en beton, met onder meer grote rechthoekige ruimte met ingebouwd tochtportaal, sacristie en bergplaats. Aan zuidzijde van de kerk losstaande betonnen balkvormige opengewerkte klokkentoren.

Gebeeldhouwde kruiswegstaties van R. Devolder (Stene). Doopvont vermoedelijk vijzel uit de 12de eeuw van witte mergelsteen met hedendaags gesmeed deksel.

Bron: Callaert G. & Hooft E. met medewerking van Struyf J. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oudenburg, Deelgemeenten Ettelgem, Roksem, Westkerke, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL1, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Callaert, Gonda & Hooft, Elise